Kyllä vain, neiti päätti aloittaa juoksunsa eilen vaikken alkuun meinannutakaan asiaa uskoa mutta pakko se on myöntää kun täpliä lattialle ilmestyy. Nyt tyttö vaan murjottaa ja vilkuilee kulmiensa alta, nimittäin oli aika kova paikka kun pöksyt tuli taas käyttöön. Pakkohan se on kun ei osaa itseään siistiä..Mutta on se jännä kun niin nopeesti koko koira muuttuu vuorokaudessa ilopilleristä tuommoiseksi ihme mielistelijäksi. Sitä ne hormonit teettää ja voi Viivi parkaa kun joutuu kestämään Ciciä tämän ajan!

Eilen kuitenkin ennen kuin juoksujen huomasin todella alkaneen niin ehdittiin käydä agitreeneissä ensimmäistä kertaa tänä vuonna ja vielä uudella hallilla! Oli kyllä aivan ihanaa kun tilaa oli paljon eikä tarvinut odotella aivan kylki kyljessä. Cici haisteli kyllä todella paljon koko treenien ajan, mutta eiköhän sen pysty pistämään ensimmäisten treenien ja juoksujen alun piikkiin. Vaihdoimme nyt samalla ryhmää kun treenipaikka vaihtui maanantailta perjantaille. Ryhmässämme taitaa olla n. 8 koiraa, mutta koska muutama oli pois joten en ole aivan varma. Meidät paikalla olevat jaettiin kahteen ryhmään, sillä treenejä piti kaksi agin koulutusohjaaja alokasta, radat oli kyllä mukavat!

Tarkoituksena oli laittaa taas sellainen perinteinen paint-ratapiirros, mutta harmikseni ja muiden onneksi vuodatus.com ei oikein tykännyt ideasta. No mutta ensimmäisellä radalla oli ideana puolen vaihdot ja yksi pimeä putkikulma mahtui mukaan. Puolen vaihdoissa ei ollut ongelmaa ja tein ekaa kertaa persjätönkin, joka onnistui hyvin! Tosin tein sen kyllä putkelta hypylle siirryttäessä, mutta kuitenkin helposta on helppo lähteä vaikeuttamaan.. Mutta se putkikulma, ärrinmurrin! Luulin tietäväni mitä olen tekemässä mutta en sitten kuitenkaan osannut. Jätin liian vähän tilaa mennä putkella ja ohjasin huonosti joten ohihan siitä juostiin ettei mitään. Kunnon ohjeiden jälkeen saatin se kerran onnistumaan ja tällöinkin se oli vain tuuri heitto. Pitää muistaa jättää sille koiralle tilaa jatkossa!

Toisella radalla taas ei ollut ongelmia muualla kuin A:lla, joka oli sinällään odotettavaakin. Ennen taukoa näet Cicille oli jäänyt vähän huonoja muistoja A:lta, mutta nopeasti nekin on näyttänyt unohtuvan. Pari kertaa meinasin ohittaa, mutta kunnon kehujen jälkeen Cici kiipesi A:n häntä heiluen, hieno tyttö! Eikä ollut huono rata muutenkaan, ohjaukset osu nappiin ja "läpäistiin" radan ongelmakohta. Nimittäin ensin yhdeltä hypyltä käännyttiin vasempaan ja toisella kerralla oikeaan ja se piti osoittaa koiralle. Eipä se hirvittävän hankalaa ollut, mutta tuo onkin tommonen hidas tapaus että sähikäisen kanssa se olisi voinut tuottaakin vaikeuksia..

Kolmannella ja neljännellä radalla oli sama pohja mutta muunnellen vähän. Suunnitellessa tuli alkuun ongelmia, kun en keksinyt kuinka lähden etenemään kun kaksi estettä oli vierekkäin ja hyppy suuntautui eri suuntaan. Vinkin saatuani ei tämä tuottanut sen suurempia ongelmia kuhan vain pyörin ja Cici hyppi oikeat hypyt : D Kepit sujui huippu hyvin siihen nähden että uusi halli ja vaikeampi puoli, olen supertyytyväinen niihin. Mutta miinusta löytyy myöskin se haistelu jota oli läpi radan, ei sille tosin sen suurempia voinut kun kerta juoksut alko. Toivotaan että seuraavalla kerralla nuuskuttelu loppuu, koska muuten vauhti on ns. normaali tilassa aivan tyssähtänyt..

Tänään ajattelin piristää Ciciä pienella tokotuokiolla, muisteltiin vanhoja helppoja juttuja! Seisomisia ja maahan menoja eri tilanteista. Käskyt oli todella hyvässä muistissa, pysähtyi kuin seinään vaikka oltaisiin juuri juostu ja tipahti lähes täydestä vauhdista maahan. Ja millä innolla, se oli aivan ihanaa nähtävää, kun Cici häntä heiluen odotti käskyjä! Lisäksi lyhyitä seuraamispätkiä joihin olen enemmäin kuin tyytyväinen. Kontakti oli nimittäin parhaimman näköistä pitkään aikaan. Tällästä sen pitää olla, koira nauttii ja omistaja nauttii :) Pitää pitää treenit tuommosina, vaikka tavotteet treeneille nousiski muuten lähtee takapakki taas kerran päälle..

Huomenna olis suuntana Lahti ja tän vuoden ensimmäiset junnuilut feat Otto-skotti. Voittajafiilis, toivottavast ei tipaha kovaa ja korkeelt huomenna ;)