Eilisistä tokokokeista tuli kyllä semmonen reenifiilis että oli pakko tänään treenailla, ku eilen ei enää jaksannu ku olin vähän väsynny. Eipä kyllä Cicilläkään tuo treeniasenne eilen ollu oikein kohdillaankaan, mutta tänään neiti oli terävänä. Pari tuntia kotona Viivin kanssa keskenään tekee ihmeitä motivaatiolle jne ;p

Alkuun otin makuun ja kyllä loppuunki ku sai kunnon häiriöt tehtyä omasta takaa. Jätin Cicin nimittäin makaamaan meidän varaston eteen eli toiselle puolelle kuin missä ovi oli. Joten tästä tuli tavallaan samalla piilomakuu aina pätkittäin, koska ensin kävin hakemassa tokohypyn ja laitoin sen oikeisiin korkeuksiin ja sitten hain agihypyn, jotta sen kanssa vois myöhemmin reeniä. Eipä kyllä likka yrittänny kummallakaan kerralla nousta vaikka välillä kuulu aikamoinen rytinä ku vähän tavarat kolahteli, avaimet tippu yms 8)

Pitkästä aikaa päätin ottaa vapaahyppyä ja suoraan ihan liikkeen omaisesti. Eka kyllä ajattelin et mahtaako keskittyminen riittää ku tekemisen intoa oli niin kovasti! Likka pyöri mun edessä, meni maahan, kieri, vilkutti ja näin, oli se kyllä mainion näkönen.. Hyvin kyllä rauhottu ku sai käskyn sivulle ja maltto odottaa hyppy käskyn. Seisahtu saman tien kun käsky kävi ja palkkaa, palkkaa.. Pari kertaa tein eikä mitään moitittavaa, päin vastoin koska intoa oli vaikka muille jakaa!

Tämän hetken painajaisliike eli seuraaminen.. Pakkohan sitäki oli vähän taas hioa parempaan päin koska motivaatio oli toisella niin korkea! Eli käännöksiä vähäsen.. En vaatinut kertaakaan perusasentoa alkuun vaan kävelin miten sattuu ja kun Cici tuli itse tarjoamaan seuraamista, annoin käskyn ja saatoin ottaa pari askelta ja sitten käännös. Vasemmalle kääntyessä alkuun neiti vähän väisti tai meni kauemmas mutta palasi sitten takaisin tiiviiseen seuruuseen. Otin sitte kerran ns imutusseuraamisen ni heti kyllä parani tais muistaa ettei sitä ohjaajaa tartte väistellä 8) Oikealla kääntyessä ei ollu mitään ropleemaa, pysy tiiviinä eikä kontakti tipahtannu joten tyytyväisiä ollaan. Mutta aivan huippuja oli likan täyskäännökset, voiku mulla olis ollu kuvaaja! Täyskäännökset ei oo koskaan ollu noin upeita mitä ne oli noissa lyhyissä reeneissä joten mä oon ihan supertyytyväinen. Kontakti, paikka oli ihan huippuja sekä likka pysy koko ajan mukana eikä alkannu jätättämää käännöksen jälkee. Bileet, bileet ;))

Päätin loppuun tehä vähän eteenlähettämisen alkeita agipuolelta ettei pelkkiä seuraamisia rupea jauhamaan ettei tuo fiilis katoais. Ihan vaan yksi hyppy ja rima 25cm korkeudella ja koiran mielenkiinto palloon. Pallo esteen yli ja just ku neiti oli nappaamassa palloa ni huusin ETEEN! Hyvin hyppäs ja oli ihan intona ku pitkästä aikaa pääs pallon kanssa leikkimää.. Juos muutaman kunniakierroksen jonka jälkee maltto palata pallonsa kanssa mun luo. Pari kertaa koitin noin ja sit testasin ns valeheitolla että irtoaako se hyppäämää ja kyllä se sen teki! Pallo lens palkaks heti ku neiti pääs esteen yli ja voi että olin tyytyväinen. Eka eteenlähetystreeni ja noin hyvin meni, tyytyväinen koirankouluttaja on siis havaittavissa täällä päin ;)

Huomenna meinasin pitkästä aikaa vähän kapulatreenejä tehä enkä mitään sen ihmeempiä ku on taas koulupäiväki. Tiistaina sitte pääseeki taas ohjattuihin tokoihin säheltämää, nyt vaan käännökset, hypyt yms hautumaan Cicin mieliin. Jospa tuo seuraaminen rupeis tästä harvakseen reenatessa sujumaa (: