Aloitetaan meidän kapulatreeneistä.. Voi että mä oon ylpeä tuosta elukasta! Elikkä maanantaina otin kapulan, naksuttimen ja nakkeja mukaani ja suuntasin pihalle treenailemaan pitkästä aikaa. Ajattelin kylläkin että eipä tarvii ootella sen suurempia kun pitkään aikaan ei kapulan kanssa olla mitään tehty. Ensin vaan kapula maahan ja kun Cici nosti kapulan niin naksaus. No eihän tämä hirveästi hyödyttänyt, koska naksauksen jälkeen likka tipautti kapulan heti maahan namin toivossa. Joten ajattelin koettaa pakottamista, mutta herran jestas sentää eihän se nyt tuolla otuksella toiminnut! Tyhmä olin kun edes koetin..

No seuraava suunnitelma, ojensin kapulan suoraan Cicille suuhun ettei sen tarvinnut itse nostaa sitä ja naksauksen jälkeen otin itse kapulan käteeni suoraan suusta ettei se kapula tipahtanut maahan asti. Ja tätä pari kertaa toisteltiin ja hyvin tottui siihen että minä tulin ottamaan kapulan naksun jälkeen. Seuraava etappi olikin sama homma, mutta Cici oli mun sivulla.Oikeastaan tämä suju paremmin kuin tuo ns vapaassa asennossa tehtävä pito joten lisäilin muutaman toiston jälkeen irrotuskäskyn "kiitos". Vitsit olin jo näiden treenien jälkee ihan että VOU, joten lopetin siihen ;)

Tänään otin sitten uudestaan kapulatreeniä ja suoraan vaan aloitettiin siitä mihin viimeeksi jäätiin. Piti kyllä tosi hyvin ja rauhallisena, ei järsinyt kapulaa tai mitään. Ylpeäylpeä;) Välillä otin pidempää aikaa ja välillä ihan lyhyttä eikä kertaakaan pudottanut. Muutaman toiston jälkeen lisäilin tulevaa noutokäskyä mukaan samalla kun annoin kapulan suuhun eli "hae". Ajatuksena siis se, että koira omaksuu että "hae" tarkoittaa että palkan saa kun tulee sivulle kapula suussa. Saa nähdä miten toimii sitten myöhemmin, mutta aina saa yrittää! Nyt pitää vaan tehdä noita sivulla olo treenejä muutaman kerran vielä myöhemmin ennen kuin alkaa pohtimaan, miten lähtee noudon kanssa etenemään. Kuitenkin tällä hetkellä me ollaan edistytty lyhyessä ajassa niin roimasti, että voi että 8)

Lisäksi tänään treenailtiin vähän kosketusalustaa. Elikkä kun tassu osu alustaan kuulu naks ja palkka lens johonki suuntaan ja sillä välin alusta vaihtopaikkaa. Hyvin neiti älys suoraa noilla paikan vaihoilla, viksu likka.. No mietin sitte että mihinköhän tätä vois hyödyntää niin RUUTU! Tarja oli yksissä treeneissä puhunnu että oli opettamassa koiralleen ruutuun menoa kosketusalustan kanssa, joten sitä sitten koettamaa. Rakensin ruudun neljällä kengällä, oli naapureilla taas hauskaa kun katso meidän menoa ;P Mut älys hyvin sillä tyylillä, että Cici sivulle, ruutu käsky kera käsimerkin ja silloin neiti juos läsäyttämään tassulla alustaa.. Ja jäi seisomaan muhun päin joka on vaan positiivista! Eipä sen kummempaa tehty ruudun osalta, koska ekat treenit tällä uudella tyylillä..

Otinhan mä tietty muutamia seuraamispätkiä lenkin yhteydessä mutta eipä niistä sen enempää, ihan kivasti meni! Mutta joo, tiistaina oli sitten ohjatut tokot jotka meni kyllä niin penkin alle ettei niistä osaa oikein mitään kirjottaa. Ainut hyvä asia oli paikalla makuu, jossa Cici maltto olla lyhyillä väleillä ja suht pitkällä ajalla eli päälle minuutin. Edistystä vissiin ;) Mutta just pieleen meni Cicille ihan helppojaki juttuja kuten luoksetulo, liikkeestä maahan meno jne.. En tiiä mikä sille on iskenny noissa ohjatuissa ku ei oikein keskity, pitää varmaan vaihtaa ryhmää että päästään tekemään jotain helppoja juttuja että tottuu taas treenien menoon.

Ja sitten asiasta nakkimakkaraan elikkä siis... Torstaina sitte agitreeneissä ja aiheena takaaleikkaus. Ensin oli ihan vaan neljä hyppyä suorassa jonossa ja tarkoitus oli että koira irtoais namilätkälle näiden neljän esteen taakse. Cici kyllä irtos hienosti kahdelle ekalle hypylle, mutta kolmannen hypyn edessä oli joku mahdottoman ihana haju ettei sitä voinut millään vastustaa ;) Saatiin me kyllä sinäänsä ihan kelpo suorituksia, mutta parempaakin ollaan pystytty. En sitte tiedä mikä neitille tuli ;o

Toisessa pätkässä nämä neljä aitaa oli siksakissa. Tarkoituksena oli kolmannella aidalla tehdä takaaleikkaus, mutta ohjaaja oli kyllä niin pihalla että voivoi :D Lähdin juoksemaan ensin väärään suuntaan ja Cici vähän hämäänty siitä. Toisella kerralla ohjasin huonosti ja koira ohjautu hypyn ohi. Mä en siis vaan osaa! Pitää alkaa harjottelemaa vissii sitä systeemiä ilman koiraa että miten, minne ja milloin mä ohjaan, koska koiran kanssa mä aiheutan vaa koiralle turhaa stressiä. Mutta joo kivat treenit sinäänsä, mutta meni vähän päin pyllyä ni jäi huono maku suuhun. Mut oma on vikani ku en osaa ;p

Mitäköhän muuta tässä on sitte tapahtunnu, eipä varmaa mitään ihmeempää.. Tapahtumassa on semmosta että mä ilmosin itteni taas junnuilemaan 25.10. ja koirana taitaa olla taas Otto ;) Sitte sunnuntaina olis möllit joihin oon luultavasti menossa, en oo kyllä varma vielä. Lisäksi ilmottauduin halukkaaksi yhteen agin treenirinkiin, mutta sieltä odottelen vielä vastausta. Jos en siihen pääse niin käyn muissa koulutuksissa sitten.. Ei vissiin muuta tällä kertaa ! :p