Eipäs ole tullut tännekkään kirjoiteltua vähään aikaan, mutta nyt taas vähästä aikaa löyty innostusta :) Infoilen tähän alkuun, että sivut ainakin ovat vielä suht sekainsin, että siivoilussa menee vielä hetki aikaa. Huomenna lähden riparille, joten viikkoon en koneelle pääse, mutta ehkäpä jo elokuun ensimmäisinä päivinä sivut olisivat auki. Sen näemme viikon kuluttua :P

Elikkä sitten asiasta kukkaruukkuun, eli leiriin :) Lähdimme sunnuntaina junalla kohti Lahtea ja meillä oli välissä yksi vaihto. Mahdettiin näyttää älykkäiltä, kun mulla oli reppu selässä, Cicin boxi toisessa kädessä, olalla käsilaukku ja toisessa kädessä iso pelikassi. Aikaa oli onneksi 11 minuuttia seuraavan junan lähtöön, joten kerettiin hyvin. Junan lemmikkiosasto oli viimeistä paikkaa myöten täynnä ja kuulutuskin tuli, että juna oli loppuunmyyty. Siellä me sitten tiivisti oltiin parin paimenkoiran seurassa :)

No, Lahdesta jatkettiin kummieni kyydissä kohti Pelto-Ollilaa. Paikalle saavuttiinkin jo klo 18.30 ja odoteltiin huonejakoja. En tuntenut leiriltä aluksi ketään, joten oli ihan sama keiden kanssa huoneen jakaisin. Päästiinkin saman ikäisten kanssa samaan kämppään (14 ja 16) ja oli todella kivaa!  Hevosten vuokrausleirillä oli myös kaksi -93 vuonna syntynyttä tyttöä, joiden kanssa vietimme paljon aikaa, Kiitos teille kaikille mukavasta seurasta :)

Maanantaina aamupala oli klo 9, kuten jokaisena aamuna ja heräsinkin juuri ennen ruokailua 8) Ensimmäisenä ohjelmassa oli luentoa koirien lihashuollosta ja -hieronnasta. Aihe oli tärkeä, koska mekin ollaan aloittamassa agilitya ja tokossa ehkä hyppyäkin pitäisi alkaa pikku hiljaa treenailemaan ja koiran lihakset pitää olla kummassakin kunnossa. Kokeiltiin siinä koiriemme kanssa hieman hierontaakin, mutta Cici vaan pyöri ja olisi halunnut leikkimään muiden koirien kanssa, joten meidän hieromiset jäivät vain kotiin ja rauhalliseen paikkaan ;)

Lounaan jälkeen meille kerrottin juoksuharrastuksesta. Yhdellä ohjaajistamme on 2 whippettiä ja saimme pientä esimakua lajista leirin mittaa. Koirat pinkoivat hurjaa vauhtia, pitää lähtä vissii kattoo ihan oikeita vinttikoira kisoja :)

Illalla oliki sitte ensimmäinen handler tunti, joka meni meiltä huonosti, Cici ei suostunnu seisomaan, eikä ravaamaa. Saatiin heti alkuun hyviä neuvoja ja loppua kohden parantui huimasti. Cici simahti heti kämppään päästyämme eikä jaksannut leikkiä edes toisen kämppikseni leonberginkoira Cocon kanssa.

Tiistaina meillä oli ensimmäisenä koirien käyttäytymisestä ja luonnonmukaisesta ruokinnasta juttua eli barffauksesta. Sain aiheista hyvät muistiinpanot, joita voi tulevaisuudessa hyödyntää :) Lounaan jälkeen meille esiteltiin tokoa Nina Bergin isonvillakoira Kafun esityksellä. Oli kyllä hienoa katsella evl:n liikkeitä niin hienosti tehtynä. Ehkä mekin joskus 8) Saimme itse harjoitella perusasentoa, joka on meille tosin ihan vanha juttu, mutta saatiin muutamia hyviä parannusvinkkejä vielä liikkeeseen. Illalla vuorossa oli taas junior handleria ja lainailin toista whippettiä Tuikkua. Oli hauskaa vaihtelua, kun sai kokeilla toisen rodun esittämistä. Lopuksi vielä vähän treenailua Cicin kanssa ja nukkumaan ;)

Keskiviikkona oli ensimmäisenä juttua ehdollisista vahvisteista. Aihe oli vanha tuttu, mutta kertaus on aina hyvä juttu. Kokeiltiin sitten kouluttajan koirille opettaa naksuttimen avulla temppua. Olimme pareittain ja opetimme "koirallemme" sitten pyörähtämistä itsensä ympäri, aivan kuin häntää jahtaisi. Koira loppujen lopuksi oppi pyörähtämään käsimerkin avulla ;P Sitten vuorossa oli taas handleria ja kokeiltiin Cicille toisenlaista näyttelyhihnaa ja -pantaa. Neiti alkoikin heti menemään nätimmin ja ravaus alkoi jo sujua. Seisominenkin edistyi jo siihen vaiheeseen, että koiraa sai jo hieman asetella, hyvä Cici ;)

Illalla ohjelmassa oli vielä agilitya, jota esitteli Nina Berg toisen villiksensä Pelen kanssa. Tätä osuutta olin odottanut innokkaasti, koska olen ajatellut aloittavani agilitya Cicin kanssa syksyn mittaa. Pistin Belindan kuvaamaan meidän hyppelyjä ja tässä on pari kuvaa meidän agilitysta ;)

1746200.jpg

Ensin vähän hyppyä...

1746220.jpg

...sitten vähän putkea...

1746232.jpg

... ja viimeisimpänä rengasta :)

Mentiin me vielä vähän keinuakin, mutta kuvat siitä ei ole kovinkaan hyviä, koska olen Cicin edessä. Mutta kuitenkin kivaa oli, ja olen yhä varmempi siitä, että aloitan Cicin kanssa agilityn!

Torstai aamuna hioimme vain joitankin handler juttuja kuntoon, koska illalla olisi match show, jossa saisi osallistua avoimeen sekä junior handleriin. Aamulla meillä ei mennyt kovinkaan hyvin ja jännitin mätsäreitä aika lailla Cicin takia. Päätin osallistua avoimeen luokkaan Cicin kanssa ja ottaa lainakoiran jh:n, jottei Cicin innostus laskisi täysin.

Illalla oli ohjelmassa siis mätsärit. Ensin oli vuorossa avoin luokka, jossa saimme pariksemme keskikokoisen villakoiran. Cicin seisoi pari kehän vallan upeasti ja miltei hämmästyin! Olin todella ylpeä Cicistä, koska aamun perusteella sellaista ei olisi voinut uskoa :D Ravaus puolikin meni meiltä todella hyvin ja kaikki meni nappiin ja punainen nauhahan me siitä saatiin.

Siinä sitten odoteltiin sinisten kehä, jonka voittikin kämppiksemme Coco :) Punaisten kehä alkoi heti perään siitä. Kehä meni samalla lailla kuin paritkin. Cici seisoi aivan mahtavasti ja liikkuminen meni todella hyvin (siis meille ;P)! Loppujen lopuksi sijoituimme pun3, kun best in showksi ja punaisten ykkösiksi nousi kelpie Tyty. Olin kuitenkin innoissani ensimmäisestä punaisesta ja sijoitumisesta, joten ei se haitannut. Tosin olihan tämä vain leiri mätsäri, mutta silti se tuntui hienolta. Palkinnoksi saimme ruusukkeen ja kalenterin :)

1746336.jpg

Mä en sitte kurista Ciciä, vaikka se siltä vähän näyttääkin ;D (By Inka)

Seuraavana vuorossa oli junior handler. Koirakseni otin jackrussellinterrieri Fanin, joka on aivan upea! Aivan ihana esitettävä ja sen ansiosta minäkin menestyin ;) Tultiin siinä sitten jh2 ja palkinnoksi sain Cicille köyden ja hammasharjaluun. Mätsärit menivätkin siis meidän osalta todella hyvin, vaikka aluksi pelkäsinkin pahinta ;D

Perjantaina saatiin aamulla viimeiset vinkit ja korjaukset handlaukseemme. Vaihdettiin kaikki koiria ja meni kivasti. Cicikin jaksoi vielä keskittyä ;) Leirin viimeisenä ohjelmana oli "kiihdytyskisa". Eli pareittain juostiin tietty matka ja ensimmäisenä ohjaajan luo päässyt koira, pääsi jatkoon. Ensimmäisenä meitä vastassa oli russeli Edith, jonka voitimme niukasti. Seuraavana vastaamme asettui cavalieri Oskari, jota nopeammin Cici myös pinkoi. Finaalissa vastaamme asettui borderi Nana, joka voitti meidät reilusti. Koirat olivat niin eri kokoisia, että vaikka Cici juoksi täysiä ei se voinnut pärjätä.. Saimme palkinnoksi tikkarin hopea sijasta :D

1746378.jpg

Cici vähä pinko, et ei Belinda oikein kerenny mukaa kuvaa ottamaa ;)

Sitten olikin jo kotiin lähtöaika. Oli aika haikeaa lähtä sieltä, kivan viikon jälkeen. KIITOS KAIKILLE LEIRILÄISILLE JA HENKILÖKUNNALLE MAHTAVASTA LEIRISTÄ! :))

Suunnitelmia vielä tähän loppuun. Eli tuosta riparistanihan jotain jo selittelinkin. Mutta koira puolellakin tapahtuu. Ilmoitin Cicin Kouvolan näyttelyyn, joka 16.8. ja päivää viettämään tulevat ainakin Bea ja Fina ja luultavasti myös Niina ja Lyyli. Ja elokuusta jatkuu myös normaalisti tokot joko lähdemme tiistaisin Kouvolaan tai sitten Keltsulle keskiviikkoisin. Jälkeäkin olis viel tarkotus keritä pari kertaa vetämään. Ohjelmaa siis vielä on, joten käykää seurailemassa kuulumisiamme ;)