Tämä viikonloppu oli tarkoitus pyhittää koirille ja koiramaisille tapahtumille. Suunnitelmissa pysyttiin ja kivaa on ollu! Perjantaina tehtiin ihan pientä tokotreeniä, lauantaina olin tokokisoissa töissä sekä kepiteltiin ja tänään käytiin mätsäreissä sekä kepiteltiin että tokoiltiin. Ja mitä nyt muutenki kattelin ni kyllä tässä on tulevat viikonloput myöskin koiramaisia tulossa on näyttelyitä, hyppyseminaareja yms.. Että näin meillä :)

Elikkä jospa alottais näistä keppitreeneistä joita ollaan tehty myös lauantaina ja tänään. Kolme keppiä maahan tai no meidän tapauksessa kaksi lasten suksisauvaa ja kolmas oli katkennut harjanvarsi, mutta toimi näissä reeneissä vallan loistavasti! Treenailtiin siis keppien hakua niin vasemmalta että oikealta puoleltä niin läheltä että kaukaa. Sanoisinko että oon aika ylpee tuosta likasta, ette uskokkaan kuinka paljon saatiin aikaa kahdella treeni kerralla naksuttimen ja taikapallon kanssa ;) Nimittäin keppien haku sujui koko ajan paremmin ja paremmin sekä vauhti noilla muutamalla kepillä oli parempaa kuin koskaan aiemmin! Pitäisi vaan ettiä lisää suksisauvoja että sauvoja, jotta sais pidemmät kepittelyt!

Tänää sitte lähettiin Lahtea kohti mätsäreihin Cicin, Otto-skotin ja hänen omistajansa kanssa. Päätettiin ilmoittaa koirat kehiin siten että kummankin kanssa mentiin pieniin ja Oton esitin vielä junior handlerissa. Ensimmäisenä olikin vuorossa junnuilut ja junnuja oli tällä kertaa kuusi. Ensin kierros ympäri kaikki, sitten seisotusta ja yksilöinä. Yksilönä piti tehdä edestakaisin ja kolmio skeä tietysti seisotus.. Ihan kivasti meni tosin Otto oli välillä löysää makkaraa, tais olla aamuherätys liikaa pojalle ;) Tuomari otti meidät kolmen parhaan joukkoon ja sijoittikin loppujen lopuksi JH2:ksi, hyvä me!

Pienissä Ottoki heräs ja molempien kanssa meni kyllä tosi hienosti! Cicin kanssa mentiin ensin ja parina oli pomeranian, ensimmäinen ajatus oli kyllä se että se siitä punaisesta ja sininen kehä hei taas! Mutta kuinka ollakkaan sain Cicin liikkumaan jo parikehässä hyvin, joka on aiemmin ollu hankalaa. Eipä siinä mitään kun katselin siinä pariamme niin kyllä heilläkin meni hienosti ja tuomari siinä sitten vaihtelikin nauhoja kädestä toiseen päätyen antamaan meille punaisen! Punaisten kehässä ei sitten sijotusta herunut vaikka hyvin kyllä likka sinnitteli todella pitkän seisomisen jälkeen, toisaalta ei mikään ihmekkään kun likka sai kehässä jotain jojo-kohtauksia kun palkkaaminen vähän venyi ;)

Oton pariski tulikin sitten jokin paimenkoira, en valitettavasti tiedä rotua mutta paimen siinä nimessä mainittiin ;p Sain Oton esiintymään paremmin pienissä kuin junnuissa, jätkä sai lepäillä nimittäin sen aikaa häkissään kun kehien välissä oli aikaa. Vaikka poika meni todella hienosti niin ainahan tuomarin on toiselle se sininen annettava ja mehän se saatiin. Toisaalta se oli sinäänsä helpotus nimittäin sitten Cici ja Otto eivät olleet samassa ryhmässä.. Mutta kyllä tuomari tais vähän ihastua koska meidät valittiin kuuden parhaan joukkoon, kuitenkaan sijoille ei ollut enää asiaa. Tästä on kuitenkin hyvä lähteä kohti Hämeenlinnan ryhmiksiä ku muistu taas kuinka Otto-poikaa käsitellään (:

Tänää ohjelmaan sisältyi myöskin tokoilua pienimuotoisesti. Jääviä treenattiin vaikka millä tavoin, vuorotellen seisomista ja maahan menoa. Välillä vierellä mennen, luoksetulon tapaisesti, namilla hämäten jne.. Erottaminen oli välillä hankalaa, mutta kuhan ite aloin erottamaan millä äänen sävyllä sanon maahan ja millä seis ni rupes toimimaan taas vähän paremmin. Lisäksi yhden luoksetulon teetin josta ei kummempaa sanottavaa, ehkä meni vähän turhan taakse perusasentoon mutta muuten oli suora jne.. Treenittävää riittää, jos meinaan toteuttaa tavoitteen ja ensi keväänä kisaamaan!