Otsikkoa selventääkseni.. Olen huomaamatta opettanut Cicille ihan mukaviakin sanoja, kuten ulos, jääkaapille, boxiin yms. No nyt kun lähti kaverilta karvat pois olen välillä hellitelly Ciciä rotta-nimellä ja huudellu sen perään. Noh, tänään sitte huomasin että siitä on tullukki epävirallinen luoksetulo tuolle yhdelle. Eipä enää sekotu tokon luoksetulo ja vapaana ollessa käskyt sekaisin ;)
Mutta niihin treenimisiin. Vedettiin tuossa oliskohan sunnuntaina ravitreeniä. Opetin Cicille vihdoin ja viimein ravi-käskyä, koska kehässä neiti on epävarma eikä tiedä oikein mitä tehdä. Jos vaikka alkais sijoituksiakin mätseissä nappaamaa, kun liikekkin olisi kunnossa 8) Tosin eihän se sijoittuminen tärkeintä ole, mutta oishan se joskus mukavaa... Ja siihen treeniin: yksinkertaisuudessaan juostiin pihaa edes takaisin ja naksaus aina ku ravi suju. Pitää vaan toistella tuota useemmin, jos kunnolla tuloksii alkais näkyä. Ihan hyvin alko jo lopussa ymmärtämään mikä on idea, mutta paljo saadaa tehä vielä duunia! Ensimmäinen koitos on sitte 28.3. Korialla :)
Tänää otettiin sitte vähään aikaan ekaa kertaa ihan tokotreeniäkin lenkin yhteydessä. Odoteltiin siinä, että yksi auto menisi eteenpäin (vapaana tuo rotta) ja päätin tehdä jotain hyödyllistäkin.
Seuraaminen alkaa jo pikkuhiljaa sujua joten kuten.. Aluksi kontakti oli tuota noin aika huonoa, mutta sitte tais taas muistaa miten seurataan. Ekaks vaan ihan suoria pätkiä ja sitte kun alko sujumaan, niin harjoteltiin vasemmalle käännöstä. Keltsulta saatiin joskus semmonen neuvo, että koira oppii hakemaan käännöksen paikkaa jos menee vasemmalle päin niin pientä ympyrää kuin mahdollista. Me sitten vedettiin miniympyrää hetkisen verran.. Päähän siinä meni pyörälle, joten koitin sitte että auttoko kulmaan mitään toi lyhytkään treeni. Ja kuinka ollakkaan, käännös vasemmalle onnistui! Voi olla myös että oli ihan tuurista kiinni ku kerran vaa kokeilin, mut ehkäpä vaan iloitsen tuostakin ;)
Liikkeestä maahan menoa treenittiin kanssa, ku on alkanut tökkimään.. Johtuiskohan siitä, että painotin yhessä vaiheessa jäävien harjottelun seisomiseen? No kuitenki, ensin koiruus sivulle ja siinä veivailtiin istu-maahan ja uusiksi. Sitte liitin vaan taas vapaaseen seuraamiseen (ei käskyä periaatteessa) ja sitte maahan-käsky. Ja jippiaijei, onnistui! Kolme kertaakin vielä ;D
Ehkä nää meiän tokottelut tästä lähtee taas käyntiin, vaikka näitä ennen on ollukki vähä huonompia treenejä, joista en oo kehannu ees tänne kirjustella 8)