Ollaan elelty hieman hiljaiselossa kun Cicillä nuo juoksut olivat ja ooteltii että päästään ohjattuihin treeneihin. Tiistaina sitte päästii ekaa kertaa tokottamaa, mutta viime viikolla oliki kunnon näytelmäputki ku kävin Otto-skotin kanssa pyörimässä ensin 20.8. Sumulaaksossa mätsäreissä sekä junnuissa että pienissä, sitten 22.8. Kouvolan Kr:ssä jh-kehässä sekä 23.8. Heinolan Kr:ssä niin myöskin jh-kehässä. Seuraavat viralliset junnuilut onki päätetty jo Lahden pentunäyttelyyn 25.10. ja sitä odotellessa (:

Elikkä vois aloittaa noista Sumulaakson mätsäreistä.. Aateltii mennä vähän kattelemaa ennen nuita ensimmäisiä virallisia kisoja, että millanen meno oikein olikaan junnukehässä mutta ilmottautuessa lähes vahingossa pistettiin myös ilmot pieniin menemään. No kehät oli epätavallisesti niin päin että ensin oli pienet ja sitten vasta junnut koska kuulemma sama koira olisi muuten ollut kahdessa kehässä samanaikaisesti. Oltiin Oton kanssa aika keskivaiheilla pienten kehässä ja pariksemme tulikin sitten shih tzu. Liikkeet meni ihan ok, mutta seisotin silloin jätkää ei-niin-ryhdikkäästi joten luultavasti tuo oli syy miksi saatiin sininen.. No toisaalta eipä se muutenkaa niin hyvin menny :D Onneks saatii kuitenki vähän vinkkiä ennen sinisten kehää, jossa tsempattiin sen verran että päästiin kuuden parhaan joukkoon, mutta pudottiin sitten pois. Treeniä ainaki junnuja varten :p

1251309231_img-d41d8cd98f00b204e9800998e
c.Heini Lappalainen, parikehän liikettä 8)

Junnukehässä oltiinki sitte vähän enemmän hereillä, sain vielä muutaman vinkin ja sitten mentii. Ensin pari kierrosta kehää ympäri kaikki yhtä aikaa, jonka jälkeen otettiin yksitellen kaikki tuomarin arvoitavaksi. Kun meidän vuoro tuli, muistin mennä suoraan pöydälle joka on muulloin saattanut vähän unohtua, heh.. Pöydällä meni paljon paremmin kuin parikehässä aiemmin, joten olin tosi tyytyväinen siihen jo. Sitten piti tehdä L vasempaan päin, jossa muistin vaihtaa koiran toiseen käteen etten jäänyt tuomarin ja koiran väliin, hyvä minä :D Vielä viiminen yksin seisotus ja jonon perälle odottelemaan muiden kilpailijoiden arvostelun loppumista. Kun ne loppuivat mentiin vielä kierros ympäri, jonka jälkeen oli palkintojen jako. Yksi kerrallaan tuomari palkitsi kilpailijoita ja lopulta palkitsematta oli minä ja yksi tyttö sharpein kanssa.. Tuomari ojensi toisen palkinnon sharpein omistajalle jolloin jäin suu auki kattomaan, minä olin JH1! Voi että olin ilonen, ekaa kertaa mätseissä junnuissa Oton kanssa ja heti sijotus, eihän vkl:n kisoilla enää niin väliä ollutkaan ;)

Kuitenki ihan "tosissaan" mentii sitte lauantaina Kouvolaan. Otto ei tainnu olla ihan oma terrieri itsensä, joten tuli pieni paniikki että mitenköhän tää nyt menee.. No oltiin toinen pari vanhemmissa junnuissa ja ensin kierrosta ympäri, seisotusta sekä oman vuoron odottelua. Yritin saada Ottoa vähän fiiliksiin ja kaipa se jotenki onnistu, mutta samalla tein ensimmäisen mokan. Unohdin mennä suoraan pöydälle kun edellinen lähti pois pöydältä, ounou.. Pöydällä olo sujui kivasti ja seuraavaksi piti mennä edestakaisin. En jäänyt kyllä tuomarin ja koiran väliin missään vaiheessa, mutta menin liian lähelle tuomaria ja huomasin sitte mokani ku olin alkamassa seisottaa Ottoa. Peruutin hieman ja tuomari pyysi meitä menemään jonon perälle.. Jätkä liikku kivasti, mutta unohdin sitten pysähtyessä seisottaa, voi että ;s Kiva kun jälkeenpäin älys vaikka mitä juttuja missä mokaili, mutta yritin tsempata kun päästäisiin vielä kerta pyörimään kehään.

1251309497_img-d41d8cd98f00b204e9800998e
c.Heini Lappalainen, kuva kertoo kaiken : DD

Kun kaikki muut vanhemmat junnut oli arvosteltu niin päästiin uudestaan kehään. Vaihdoimme koiria siinä alkuun seuraavasti että kaikki antoivat edellä olevalle koiransa ja mulle tuli tiibetinspanieli. Ei ollu mitään hajua kuinka tipsua esitetään, joten varman päälle sitte vapaana :DD Seiso se ainaki sen aikaa mitä oli tarvis ja sitte piti ottaa liikkeet edestakaisin, mutta tällä kertaa korjasin aiemman virheeni ja pysähdyin ajoissa seisottamaan. Ihan ok meni siihen nähden ettei mulla ollu mitään hajua kuinka oikeasti Tipsua seisotetaan :p Vaihdettiin vielä koirat takaisin, kierros ympäri ja ei sijoittuvien kättely ulos kehästä. Turha meidän oli ainakaan odottaa jatkavamme, tiesin sen jo joten ei tullut pettymystä. Ainakin sain Heinolaa varten "ohjeet" kuinka en sitten tee 8)

Jep, elikkä sunnuntaina Heinolaan jonne Cicikin pääs koirien ilmoille pitkästä aikaa juoksujen jälkeen.. Taisin muuten saada Kouvolasta flunssan joten aamulla lääkkeitä nassuun, että pystyisin edes hengittämään. Katseltiin siinä ennen junnukehää skotit nopeasti ja meille tuli sitten pieni muotoinen kiirus, nimittäin ehdittiin meidän kehän laidalle juuri ennen vanhempien alkua. Oltiin sinä päivänä ensimmäisiä, mutta onneksi tämä tuomari vaihtoi meidän järjestyksen juoksujärjestykseen. Ehdin katsoa vielä mitä mun piti muistaa ja vähän katsella kuinka Oton turkki oli.

Tällä kertaa muistin taas mennä suoraan pöydälle ja sainkin ennen tuomarin tuloa Otolle omasta mielestä ihan nätin seisotuksen. Kaikki meni tosi kivasti enkä joutunut tuomarin ja koiran väliin pöydältä pois tullessa, jota alkuun vähän pelkäsin. Sitten piti tehdä kolmio, joka meni mun mielestä myöskin ihan kivasti tosin yksi sivu olis voinnu olla hitusen pidempi, mutta muuten ihan ok.. Jonon perälle vaan ja odottamaan, että tipautetaanko meidät pois kehästä. Ihme ja kumma, ei meitä tipautettu vaan päästiin jatkoon! Olin huuli pyöreänä, kun ajattelin ettei meillä täälläkään mene hyvin koska Kouvolassakaan ei menny :o

No jatkokehässä mentiin ensin puolikas kierros, jonka jälkeen koiran kanssa tuli mennä edestakaisin ja seisottaa vapaasti. Olin vähän ihmeissäni, kuinka ihmeessä esittää skotti vapaasti? No eipähän se kovin hyvin menny, ku ei koiraan saannu mitään kontaktia ja kerran Otto istahtikin kun ei oikein älynny että mitä siltä vaadittiin. Mutta ei se mitään, muuten meni tosi kivasti niin ei se haitannu. Eihän me tietenkää sijotuttu, mutta saatiin tuomarilta seuraava kommentti: "Sinulla on hyvä jämäkkä ote koiraan, eikä ole oikeastaan mitään moitittavaa, mutta koska taso on tänään kova niin näin tällä kertaa." Näin siis tällä kertaa ja vitsit et olin ilonen, ku ei ollu mitään moitittavaa! Sain näet siten korjattua Kouvolan virheet ja vielä kipeenä ;) (Btw, kiitti Ellu jakun lainasta, toivottavast muistit pestä sen :p )

Se niistä näytelmistä ja seuraavaksi "käyttöpuoleen" elikkä tokoon. En viittinny pitkän tauon jälkeen mennä heti möllikertaan, joten mentiin jatkoryhmän kanssa treenaamaan. Alkuun luoksepäästävyys ja Cici oli niin nätisti ja rauhallisesti kuin vain neiti osaa! En katsonut koiraan koko aikaa edes ja siltikään se ei lähtenyt "tuomaria" moikkaamaan vaan pysyi tosi nätisti mun vierellä.. Tauko on tehny likalle hyvää, propsit rotalle ;)

Seuraavana paikalla makuu ja pyysin että jos voitaisiin Cicin kanssa siirtyä vaikkapa ryhmän reunaan sekä että meille huudettaisiin sitten koska on minuutti mennyt jolloin menisin palkkaamaan. Tämä järjestely onnistui, joten jätin Cicin suunnilleen viiden metrin päähän ja aikaahan oli se 1min. Neiti pysyi hienosti, vaikka häiriö oli suurempi kuin koskaan nimittäin toiset koirakot palkkailivat vieressä, toinen ryhmä teki luoksetuloja yms.. Vapautin likan suoraan maasta taakse huippu palkoille, oli se upee ;)

Lukujärjestyksessä kuulemma luki että treenausvuorossa olisi luoksetulon osat, joten aloitettiin istumaan jäännistä. Olimme ringissä selät koski ringin keskustaa ja koirat tuli jättää neljä kertaa. Ensimmäinen matka jonka jätin oli suunnilleen 15m eikä ongelmaa. Toinen oli 25m tai no 25 harppausta jos ihan totta puhutaan eikä kyllä ollu siinäkään ongelmaa. Kolmas ja meille viimeisellä kerralla jätin koiran viiden metrin päähän mutta jätin löntystellen koiran ja palasin hypellen takaisin eikä osottanut mitään halua nousta sieltä ennen vapautuskäskyä, jippii!

Seuraava osa oliki sitten se sivulle tulo, joita tehtiin jotain viitisen onnistunutta suoritusta tyyliin että koira vapaana ja yhtäkkiä kutsuttiin sivulle. Pari ensimmäistä suju ihan hyvin, mutta sitte likka rupes tekemää sitä ett jäi hirmu taakse mutta kumminki suoraan. En palkkaillu siitä olleskaan, vaan kokonaan uudestaan ja sitten onnistuneesta palkka. Ihmetteln kyl vieläki et miten se sillein rupes jätättämään, mutta en tiedä. Jos se oli vain hetkellinen mielentilahäiriö rotalle ;)

Sitten oli viimeinen osa vuorossa elikkä iloinen, vauhdikas luoksetulo toteutettuna niin ettei viimeistä peruasentoa otettu laisinkaan vaan palkkaus tapahtui liikkeestä. Jotkut tekivät niin että jättivät koiran istumaan ja sitten lähtivät juoksemaan karkuun kutsuen, mut miä päätin suorittaa sen niin että jätin Cicin kouluttajalle ilman hihnaa/pantaa sekä ilman käskyä. Likka jäi seisomaan ja huutelin sille just jotain et moikka, heihei Cici kunnes sitte pääsin kymmenen metrin päähän ja lähin juoksemaan karkuun päin. Likalla oli vauhti kohdillaan ja hurjat palkat, hieno se on!

Luoksetulon lisäksi aiheena oli maahan menot. Ensin tehtiin niin että lähdettiin rivissä liikkeelle ja ohjaajan kohdalla käsky maahan ja jättö. Ensimmäisellä kerralla jätin Cicin 15m matkan päähän jonka jälkeen palasin ja toisella kierroksella ehkäpä 10m, mutta aika oli tällä kertaa pidempi. Likka jäi tosi hienosti, mutta paha sano tippuks se sinne kuinka nopeasti nimittäin seuraavaksi pelattii sellaista peliä että kun kuului huuto "KÄSKY" piti käskeä koira mahd nopeasti maahan. Cici ei ollu oikein terässä tässä näin, mutta toisaalta siihen saattoi vaikuttaa se että mä ite hypin ja loikin miten sattuu :p Mutta hyvät treenit tauon jälkeen oli kyllä, huomenna ekat agitreenit pitkään pitkään aikaan 8)