Elikkästä tänään lähdettiin Niinan ja Lyylin kanssa kohti Kouvolaa ja siellä sijaitsevaa koirapuistoa yhdentoista maissa juhlistamaan joululoman alkua.. :) Junalla mentiin ja Cici oli ekaa kertaa ilman boxia junassa. Hitusen jännitti, mutta nätisti meni rauhallisena pysyi ja oli hyvä esimerkki ensikertaa junassa matkustavalle Lyylille. Hyvä Cici! Oli muuten tosi kiva konnari, ei ottanut koirista ollenkaan maksua, taisi olla koiraihminen... ;)

Kouvolan assalle päästyämme, koin ahaa elämyksen... Cici pelkää asemakäytävää! Tyttö ei olisi millään suostunut mennä rappusia alas, joten minähän jouduin pikkusen kantamaan. Ylös rappusia meni kuitenkin ihan normaalisti, joten pelkäsiköhän mennä kovien äänien sekaan joita käytävältä kaikui? Normaalistihan Cici on mennyt nämä rappuset ylös ja alas boxissa matkustaen, joten tätä "ongelmaa" ole huomattu. No eipä tuo hirveästi häiritse, voisihan sitä kyllä joku päivä tässä joululomalla lähteä siedättämään pois. Kävelemällä ylös, alas assan rappusia :)

Ennen puistoon menemistä, otettiin koirien kanssa tokoa läheisellä kentällä. Aloitin perusasennolla joka alkaa menemään jo kivasti. Tosin pari kertaa meni ihan sujuvasti vinoon, mutta lisää siedätystä ja hyvin menee! Seuraavaksi paikalle jättöjä istuen sekä maaten.. Kivasti meni istumaan jätöt, pari kertaa lähti perään, mutta syykin tiedossa. Huono käsky ja liian kovat kriteerit (Lyyli vieressä, kauempana koira, lapsi lähellä leikkimässä, minulla selkä koiraa kohti yms...), joten en voi syyttää kuin itseäni. Sitten pari onnistunutta suoritusta ja makuisiin. Tästä en nyt niin tyytyväinen.. Yleensä Cici jää hyvin, vaikka käännän selkäni. Nyt lähti perään tai nousi seisomaan.. Päätin ottaa helpotettuna eli koko ajan katse koiraan, mutta matka pidempi ja kiertelin ja kaartelin ympäriinsa ja Cicin tuli maata maassa. Tämä meni jo kivasti ja jätin treenin siihen :) Sitten otimme kuvia tokoilusta ja vuoroon ensin Lyyli. Cicistä sain suloisen kuvan vuoroa odotellessa :D

2160972.jpg

2160978.jpg

Cicistäkin kuvia oteltiin, mutta ei oikein onnistunut.. Jotkut vinossa yms. Yksi seuraamiskuva kuitenkin saatiin ja no siinä meidän seuraamisen tilanne tällä hetkellä. Mulla käsi aina tossa edessä varmistelemassa, että Cici katsoo. Sitten katson koko ajan Ciciin ihan kuin en luottaisi, että se oikeasti ottaa kontaktia. Tai no periaatteessa en luotakkaan.. Tuntuu nimittäin siltä, että jos en katso Ciciin se alkaisi katselemaan muualle ja kun palkkaan, palkkaisin siitä että vilkuilee seuratessa muualle. Näinhän se ei tietysti mene, mutta silti lähden aina varmistelemaan ja ihmettelen, miksi seuraaminen ei etene. Hyväähän voin sanoa, että Cici on suorassa! Siitä on hyvä lähteä :) Tilanteen korjaamisenkin keksin jo.. Ensin pitäisi ottaa kunnon video, että näkee missä nyt mennään. Sitten alan korjailemaan virheitä. Nyt ensimmäisenä se luotto koiraan, että se oikeasti osaa! Eli kaveri katsomaan, että pitääkö kontaktia jos katson eteeni. Jos katsoo hyvä niin, jos ei niin sitten naksua naksua ja vielä vähän naksua! Sillä tilanne korjaantuisi äkkiä. Ja sitten käden häivytys olisi vain pientä silausta ja liike valmis. Tietty kulmissa ja täyskäännöksessä tehtävää, mutta se sitten myöhemmin. Nyt perusluotto kuntoon ja sitten eteenpäin! Mutta jos jollain on ideoita, niin ihan mielelläni otan niitä vastaan seuraamiseen liittyen ja miksei muuhunkin.. :)

Liikkeestä maahan menoakin otin, mutta siitä ei puhuta.. Ei mennyt nyt mitenkään kehuttavasti. Cici ei mennyt käskystä maahan seuratessa, joten tyydyin ottamaan sivulla istumaan-maahan sarjoja. Siinä se tällä kertaa. Luoksetuloakin otin, mutta omin versioin. Jätin Cicin paikalleen istumaan ja sitten lähdin kävelemään takaoperin pois päin. Sitten käskytin ja hölkkäilin takoperin. Cicin saadessa minut "kiinni", palkkasin liikkuessa Cicin. Tällä pyrin saamaan nopeutta ja varmuutta että on kiinnostunut minusta, eikä ihanasta lumesta jota maassa oli jonkin verran. Tämä meni hyvin ja siihen jäivät tämän päivän treenit :)

Koirapuistossa saimmekin olla rauhassa. Olimme ainoat koirakot joita puistossa kävi sinä 2h aikana :p Cici ja Lyyli saivatkin leikkiä aikaan vaikka mistä, kepit ja kupit joita puistossa lojui, olivat kyllä ykkösleikin kohteina. Sitten perus takaa-ajo ja juoksuleikit hyvänä kakkosena. Kaikilla hauskaa, mutta hieman kylmähän siinä tuli. Nyt kurkku kipeä enemmän kuin aamulla ja nuha yltyy, mutta ei se mitään ;) Pari videotakin otin keppirallista ja ne löytyvät petsiestä.. Laatupätkää ei voi muuta sanoa :D

Takastulo matka onnistui myös junalla ja sitten äkkiä kotiin vaihtamaan kuivaa vaatetta. Sen jälkeen Cici onkin nukkunut koko ajan, taisi treenit ja juokseminen väsyttää pienen terriveerin ;)