Tilannekatsaus koko viikolta eli maanantaina agitreenit, lauantaina Tuijakoon koulutus ja tänään sunnuntaina petsieporukan tokotreenit. On kyllä taas sattunut ja tapahtunut, luulin jo että meiän agiura olis ohi yms.. ;o

Maanantaina oli siis KSSK:n viikottaiset treenit ja tällä viikolla oli pääaiheena takaaleikkaus toteutettuna kolmella hypyllä. Tosin meillä tämä harjoitus meni lähinnä siihen, että yritettiin saada Cici irtoamaan edes lätkälle. Eli takaaleikkaus ei oikein sujunut, mutta kivasti rupes siinä sitten irtoamaa. Pitää tehä helppoja irtoamistreenejä tässä näin että neitistä tulis hieman varmempi. Ja namilätkä palkkaa pitää alkaa miettiä useamminkin, koska näin neitiin tuli hurjasti vauhtia lisää! Toisaalta tähän vauhdin puutteeseen löytyi toinenkin syy, mutta siitä lisää kohta puoliin..

Lisäksi taas pieniä keppitreenejä jotka sujuu jo hyvin, vauhtia vaan niihinki pitäis saada jostain taiottua! Mutta sitte siihen juttuun mistä ehdin ylireagoida ja ajatella että turha unelmoida agiradoista pitkiin aikoihin. Eli treenittiin A:ta yksittäisenä enkä huomannu takana olevaa ryhmäläistämme, jolloin säikäytimme luultavasti kyseessä olevan koiran jolloin se ehti rähähtää Cicille juuri annettuani A-käskyn. Cici ehti juuri mennä kontaktialueelle ja peruutti sieltä alas paniikissa eikä suostunut enää treenien aikana menemään A:lle.. Kyllähän siinä ehti pyöriä mielessä kaikenlaista ku ensimmäinen treeniringin koulutus lauantaina ja kisaamaan tahtoisin kuitenkin yms. Jäi kyllä maanantailta aika paha maku suuhun ;s

Lauantai aamuna kuitenkin suuntana Marian halli ja Tuija koulutus, menkööt sitten miten menee ja saapahan sieltä sitten neuvoja. Oltiin mukavan ajoissa ja ehdin kivasti lämmittää koiran varsinkin  kun halli oli Cicille vieras ja sen kyllä huomasin siitä nuuskuttelun määrästä. Ihan hyväkin kun oltiin menossa radalle viimeisenä ja näyttämään miten läksyt on hoidettu eli kepittelyt lähettäen ja tyrkäten. Sujui hyvin, mutta Tuija kysäsi siinä sitten onko mulla mitään syytä että miksen puhu koiralle keppien aikana kun se voisi kepittää ne silloin nopeammin. Eipähän mulla mitään kummempaa syytä ole, kaipa se on jäännös tokosta kun siellä ei ylimääräisiä käskyjä saa olla niin en ole tajunnut agissa hyödyntää tätä käskyjen vapautta 8) Kepitti kyllä paljo nopeemmin heti ku tahditin kepitystä mun puheella, ehkä sen voi sitten vähentää kun Cici menee kepit nopeaan ;)

Rata oli kyllä aika haastava tämmöiselle möllikoirakolle, mutta saatiin suorittaa sitä pätkissä joka sopi hienosti. Turha alkaa mitään syvällisempiä selittämään tuosta radasta kun radan tekijänoikeudet ei nyt oo mulla ni en sitä tänne kopioimaan ;p Kuitenki hyviä huomautuksia sain, miksen juokse radalla.. Hyvä kysymys, en ole ajatellutkaan että Cicin hitaus johtuu siitä etten itse liiku vauhdikkaasti. Nyt pitää vaan tehdä itse treeniä että juoksen kunnolla eikä haittaa vaikka tulee epäonnistumisia nimittäin ohjaajan vika se on eikä koiran jos ei suorita jotain estettä, hyvä kuulla totuuksia ! Lisäksi pitäis alkaa pohtimaan tuota vartalolla ohjaamista, välistä vedoissa siitä on ainakin hyötyä kun ei tönötä suoraan sinne seuraavalla hypylle vaan vetäisee koiran haltuun. Pitää alkaakin pohtia asioita astetta syvemmin seuraavissa treeneissä..

Sitte agilitysta tokoon eli tän päivän reeneihin. Käveltiin Jonnan kanssa asemalta Manskarille odottelemaan muita ja paikalle sitten ilmaantuikin Maiju Islan kanssa reenimään vähän meitä myöhemmin. Oli kyllä meiltä varsin onnistuneet treenit näin yleisesti ottaen vaikka mokia löytyy myöskin ihan kivasti (8

Paikalla makuu: Otin yhden makuun alokkaan matkalla, mutta puolen minuutin ajalla sekä toisen makuun joka oli noin 10m matkalla mutta aika oli reilu minuutti. Aiemmin mainittu sujui ongelmitta, mutta jälkimmäisellä Cici taisi bongata meitä häiriköineen oravan ja ponkas ylös. Huudahdin jotain epämääräistä ja merkkasin että nyt meni pieleen. Uusintayritys ja Cici suoriutui nyt kunnolla. Oli kyllä niin kylmä maakin että ihme että siinä tarkesi makailla, kuitenkin suoriutui hienosti!

Seuraaminen: Lyhyitä pätkiä, pidempiä, käännöksiä, pysähdyksiä, juoksuja yms.. Sujui paremmin kuin koskaan, mutta tietysti viilailua on. Kaikista mieltä lämmittävintä se vire, tuli fiilis siinä että miksei me lähdettäis kohta kisaamaan ;o Ei ehkä kuitenkaa, sitte ku pääsee taas ulkokisoihin!

Jäävät: Erottaa käskyt toisistaan nyt hyvin ja pysähtyy nopeaan eikä seisomisessa taida olla hiiviskelyäkään, pitäis saada joku kuvaamaan nämä kummatkin (8

Luoksetulo: Eipä kommentoitavaa, se hemskutarallaa hyppy sivulle tulossa pitäis saada jollain taikaiskulla pois, mutta ku ei voi lähtee kieltämäänkään ettei vauhti kärsi ja hmm. Ideoita tämän suhteen saa heittää ilmaan!

Että tämmöstä tällä viikolla, ens viikolla onki maanantaina agit ja sunnuntaina se hyppis, APUVA!