Hitusen pitkä tauko oli tässä välissä, mutta näin mennään.. Eli aiheeseen, Cicin pidettiin tuossa puolisentoista viikkoa jääkautta. Ensin Cici yritti hyppiä arvoasteikossa ylöspäin, sitten tuli pieni kennelyskän poikanen ja päätin pitää taukoa ettei tartu muiden koirille. Nyt Cici mahtavassa kunnossa ja mieli virkeänä! Motivaatio treenien aikana ihan ok ja muutenkin on tyytynyt asemaansa ihmisten alapuolella. Hyvä näin :)

Mutta tällä viikolla aloittelin treenailuja tauon jälkeen ja sisältä aloiteltiin treenausta.
Perusasento treeniä otin, tavoitteena saada Cici tottelemaan sivulle-käskyä pelkästään eikä käsimerkin kanssa. Aluksi otin pari kertaa käsimerkin kanssa muistutellen mitä ollaan tekemässä. Sitten aloitin häivytystä ja naksulla naksauttelin aina kun meni oikeaan paikkaan kädet sivulla ollessa. Tämän onnistuessa hyvin, nostin kädet kattoa kohti ja käskin Cicin sivulle. Ja sinnehän se meni ja oikeaan asentoon, jes! Tämän jälkeen erilaisia variaatioita käsien paikasta ja sitten siirtyminen ulos. Naapurit katselivat kummeksuen kun käsiäni pitelin mitä oudommissa asennoissa, mutta mitä sen väliä kun Cici totteli :)

Seisominen aloitettiin aivan alusta.. Eli käsimerkin avulla ensin ja naksuttelua, sitten käsimerkkiä häivytin ja volá! Uudestaan seisomisen treenaaminen oli hyödyllisempää kuin uskoinkaan, Cici oppi ilman käsimerkkiä seisomisen 5 min, harjoittelun jälkeen. Fiksu tyttö ;) Sitä sitten otettiin eri tavoin, sivulla istumisesta käskin seisomaan, maassa ollessa käskin seisomaan jne.. Nämä menivät hyvin, joten päätin vielä koettaa jäävää seisomista. Ensin Cicillä kesti hetki tajuta, että sen pitäisi pysähtyä kun jatkan matkaa. Parin toiston jälkeen Cici alkoi jo jäämään, mutta se tapahtui käskystä noin parin sekuntin jälkeen. Nyt vaan treenataan nopeampaa paikalleen jäämistä ja sitten siirrymme tämänkin liikkeen kanssa pihalle!

Noihin treeneihin on mennyt jo kivasti aikaa, joten muuta en kauheasti ole treenannutkaan. Lenkkeillessä aina pätkiä seuraamista ja maahan menoa liikkeestä. Ihan kivasti on mennyt, mutta nuita olen treenaillut muistutuksina vain.. Tänään tosin otin pari paikallaan makuuta ja hyvin meni! Häiriö oli sen verran suuri kun muutama ihminen ja auto meni pihassamme, joten ihan lyhyitä pätkiä otin. Edistyy edistyy.. Pitäisi saada joku opettamaan vielä mulle miten opetetaan hyppy, niin sitten alkais olla kasassa alokkaan liikkeet 8)

Olin eilen messarissa kiertelemässä russeli ja gronttukehien laidoilla. Ja sitten kaikki muut näytökset katsoin, paitsi sankarikoirien palkitsemiset.. Silloin oli mulla ruokatauko :D Mukaan tarttu kivasti kamaa ja rahaa sain menemään liikaa.. Ostin treeniliivin, paksumman näyttelyremmin+pannan, puolkuristavan, kengät ja narupallon. Mutta nuo olikin ne, mitä tarvitsin ja ja.. No eipä tarvitse pitkään aikaan Cicille osteskella ihmeempiä! 8)

Paksumpaa näyttelyremmiä ja pantaa etsiskelin ensi kesää varten. Cicillä on ennestään puolkuristava ketju ja ihan nauhanohut hihna, jotka Cicille hiertävät jäljet kaulaan :/ No kokeilin silloin Kouvolaan paksumpaa hihnaa ja pantaa, niin Cicillä meni hitusen paremmin, kun ei hiertänyt.. No nyt on omat hihnat ja pannat, joten nyt pitää opettaa Cicille "alusta" miten näissä käyttäydytään. Jos vaikka kesällä uusiksi johonkin näyttelyyn ja jos saatais vaikka EH, kun Cici osais liikkua nätisti 8) Koska arvostelusta pysty rivien välistä lukea, että jos olis osattu esittää yms. ni olis ollu mahollisuus saada parempi tulos.. Jossittelua, mutta hampaan koloon jäi ;) Ja messarin innoittamana suunnittelin jo ensi vuodelle jh-kehässä pyörimistä, joten Cici pitäs opettaa käyttäytymään. Ensin tosin mätsäreihin ja sitten virallisiin vasta, mutta kivaa sitä on suunnitella ;)