Palatkaamme viime sunnuntaihin elikkästä 5.4. klo 12 eteenpäin. Silloin oltiin taas mätsäilemässä Karhulassa ja kyllä oli porukkaa! Ilmottautumisetki veny, koska oli niin paljon tulossa ja mitä nyt kuuntelin niin pieniä koiria oli lähemmäs 50. Mutta sitten kehiin..

Saimme vastaamme Petsiestä tutun Vili cockerspanielin, joka oli aivan ihana ilmestys. Cici teki parhaansa, sillä oli aivan mahtava fiilis seistä sekä liikkua.. Pöydällä neiti kuitenki jännitti, luultavasti kauhusta jäykkänä olevan omistajansa, hih. Tuomari joutui pistämään meidät ylimääräiselle kierrokselle, kun oltiin kuulemma niin tasaväkisiä. Me saatiin sitten kuitenkin sininen, mutta tuomari totes että meillä on kyllä loistavat mahdollisuudet sinisten kehässä.

Cici jatkoi hienoa esitystään sinisten kehässä ja niin siinä sitten kävi, että Cici sijoitettiin parsonin ja sheltin edelle SIN1! Vitsit loisti varmaan taas naama ku naantalin aurinko, mut olin kyl ylpeä. Tuomari totes meille sijottuneille, että sijotti hienojen liikkeiden perusteella. Cicistä vielä totes että on terhakka terrieri, jolla on upea seisotus. Ai vitsit oon tyytyväinen mun tekemään muutaman kuukauden työhön ton rotan kanssa, nyt tietää että on tuottanut tulosta ainenkin liikkeiden osalta! BIS-kehässä ei enää ollut toivoakaan, mutta sillä ei ollut niin väliksi. Cici on niin hieno tyttö :)

1239128821_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Liikettä sinisten kehästä..

1239128726_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Seisotusta parikehästä, mätsikuvat ovat Sonja Mikkolan ottamia!

Tänään sitten oli ensimmäiset (tai no ensimmäiset ja ensimmäiset, ensimmäiset tänä vuonna) kssk:n treenit ja mentiin suoraan jatkoryhmään. Tai niinhän me luultiin, Arto nimittäin passitti meidät kilpailevien reeneihin. Ensin olin ihan paniikissa, kun oli merkitty kaukokäskyjä tälle päivälle. Kuitenki yleisesti Cicillä meni tosi kivasti 8)

Ensin otettiin paikalla oloja istuen ja maaten. Kouluttaja käveli koko ajan koirien ohi ja sai tehdä välipalkkauksia liikkeiden aikana. Ensin oli makuu, joka meni tosi hienosti! Kävin kerran palkkaamassa makuun aikana, joka oli meidän treeniksi tosi hyvin.. Istuen kävin pari kertaa palkkaamassa, kun ei oo yhtä varmaa kuin paikalla makuu. Ehkäpä se siitä sitte, kovaa treeniä :D

Sitte otettiin pätkä treeniä seuraamisesta. Ensin teräviä liikkeelle lähtöjä, sitten loppuperusasentoja ja viimeisenä täyskäännöksiä. Koska halli on suht pieni, niin teimme liikkeet ympyrässä. Näissäkään ei ollut mitään moitittavaa, Cici teki innokkaasti ja täsmällisesti. Ei hötkyilly turhia, mut ei kuitenka löysäillykkää. Täyskäännöksissä löytyy kyllä vieläkin hiottavaa, mutta ihan ok on nyt jo.

Sitten otettiin niin, että yksi otti luoksetulon ja muut teki kaukokäskyjä. Kaukokäskyjen sijaan me Cicin kanssa tehtiin taaksepalkkaus treeniä. Cici on yli-innokas lähtemään taakse namin perään, mutta paremmalta näyttää kuin lauantaina. Kaipa sekin lähtee siitä menemään ajan kanssa. Luoksetulo meni sitten perinteiseen Cici tyyliin, vauhdikkaasti kera russelipompuin. Ei ole kuulemma muuta hiottavaa kuin odotus, mutta sekään ei ole välttämätöntä, jos koira pysyy varmaasti istumassa. Cici nimittäin nuuski siinä ja lähti tulemaan parin sekunnin viiveellä. Tätä pitäisi treenata naminäkyvissä systeemillä, että kiinnostus pysyy ohjaajassa. Treeniä ;)

Lopuksi saatiin hyvät neuvot kaukkareiden opettamiseen. Kouluttajalla nimittäin on itselläänkin russeleita, niin neuvoi ensin vain aloittamaan polvillaan "namihinauksella". Kun se onnistuu, voi nousta ylemmäs ja poistaa namihinausta ja vaihtaa käsimerkkiin. Onneksi kuitenkaan meidän kaukkareiden edistymisellä ei niin kiirettä ole, joten tässä edetään rauhallisesti.

Treenien päätteeksi tuli hyvä mieli ja innolla mennään uudestaan :) Nyt kuitenkin on nokka kohti huomista ja edessä olevia mätsäreitä. Nyt mulla on luultavasti Cicin lisäksi esitettävänä Niinan Lyyli. Jännitys on suurempi kuin koskaan, mutta huomenna nähdään meidän esitys ;D

Tähän loppuun Cicin palkintosaaliit tämän vuoden mätseistä. Royal Canin pussi on PUN1 palkinto Korialta ja loput on sitten SIN1 palkinnot Karhulasta :)
1239129082_img-d41d8cd98f00b204e9800998e