Jep ollaan tokoiltu taas ja ollaan vihdoin saatu kaikkien liikkeitten reenailu käyntiin. Alkaa näyttämään valoisalta mun suunnitelmat mölleistä. Eli keväällä ois tarkotus mölleissä startata, jos vaan löytyy. Syksymmällä virallisiin vasta, koska haluan ensin mölleistä kokemusta alle etten suin päin lähde virallisiin. Siitä ei saisi muuta kuin yleisölle hyvät naurut ;D

Liike kerrallaan meitin reenailut:
Luoksepäästävyys: Keskiviikon ohjatuissa päästiin tätä taas reenimään. Cici ensimmäistä kertaa pysyi koko ajan vierellä, eikä lähtenyt "tuomarin" perään seilailemaan. Kontakti pysyi hyvin, tosin nameilla taisi olla osuutta asiaan. Mutta ylpeä olen, ensi viikolla sitten voi taas vaatia vähän enemmän..

Paikalla makuu: Tässä ollaan edistytty hyvin! Matkaa olen pystynyt pidentämään jo yli 20 m ja aikaakin jo siihen 45 s, vielä 1min 15 s ni hyvin menee ;D

Seuraaminen: Ollaan reenailtu seuraamista osissa ja sitten kokonaisena liikkeenä. Lähtöä reenailtiin tarkemmin ohjatuissa ke ja kotona otettiin sitten myös. Cicillä on ollut pahana tapana tehdä semmoinen pikku pomppu kun lähdetään liikkeelle, mutta enää sitä ei ole. Hienosti lähtee suoraan liikkeelle :)
Sitten ollaan otettu näitä ns. suoria pätkiä. Hyvin pysyy kontakti, tosin pidemmällä matkalla saattaa vähän herpantua. Pitää vaan reeniä niitäkin! Käännökset menee ok, paremmin menee kyllä vasemmalle kulmassa kuin oikealle. On vähän myöhässä.. Luultavimmin vika löytyy ohjaajassa, jolla on aivan omat askelkuviot :D Täyskäännökset harjoittelun alla, mutta hyvältä näyttää.. Välillä vaan Cici tuppaa sekoittamaan pysähdyksen ja täyskäännöksen, mutta tässäkään ei vikaa tarvitse kaukaa etsiä ;) Pysähdykset on vinoja, mutta perusasento reenillä luulis senkin korjaantuvan pitkässä juoksussa.

Liikkeestä maahan meno: Varma se on, tekee hyvin häiriössäkin :) En tosin tee tätä viimeiseen perusasentoon asti koskaan, koska Cici rupeaa ennakoimaan hirveesti. Kävelen siis vierelle ja palkkaan kun koira on vielä maassa. Samaa teen kyllä tuon paikalla makuunkin kanssa.

Liikkeestä seisomaan jääminen: Tätä ollaan vasta äskettäin alettu reenaamaan. Eli ensin opetin seis(seiso)-sanan vahvaksi, että osaa nousta vaikkapa maasta seisomaan. Sitten aloin tekeemään liikkeestä sillä lailla, että itse peruutan ja Cici tulee mun edessä. Käsky ja Cicin pitää pysähtyä seisomaan, palkkaus. Tämän mennessä hyvin, aloin harjoittelemaan sitä seuraamisen yhteydessä. Eli vapaan seuraamisen (ei käskyn alla) yhteydessä reenailen kädellä pysäyttämällä. Nyrkin asentoa muutamalla näin suomeksi sanottuna. Tässä vaiheessa vieläkin ollaan, koska pysähtyessä Cici hiipii ennen kuin pysähtyy.

Luoksetulo: Tämäkin alkaa olla varma. Cici jää hyvin paikallee istumaan pitkänkin matkan päähän. Tulee nopeasti sivulle, jes jes!

Hyppy: Meidän uusinpana harjoittelun kohteena hyppy! Tänä aamuna itse asiassa ensimmäistä kertaa reenattiin.. Väsäsin ensin jumppakepistä ja jätskikipoista esteen ja vein namialustan toiselle puolelle. Menin sitten itse toiselle puolelle ja käskin Cicin sivulle. Sitten annoin hyppy-käskyn ja näytin kädellä suunnan ja oikein tehdessä naksautus. Tämän tajusi jo 5 toiston jälkeen. No seuraavaksi otin vain käsimerkin pois ja toimi silti hyvin.
Käsimerkin jäädessä pois Cici alkoi oma aloitteisesti tarjoamaan esteen toisella puolella seisomista. Mikäs siinä, sitä sitten vahvistelin! Mutta olin kyllä tosi ylpeä tuosta pienen terrierin järjen juoksusta tänä aamuna. Ehkä se oikeestikki fiksu vaikka välillä ei siltä tunnukkaa :)

Paljo ollaan saatu aikaa, mut paljo ois viel tehtävää.. Ehkä meil on vielä toivoa muidenki lajien suhteen. Esimerkiksi keväällä olevassa agilityn pääsykokeessa 8))