Viime vuodelle olin tehnyt tavoitelistaa petsien foorumilla ja kaivelin sen sieltä kätköistä tähänkin. Elikkä tämmössiä juttuja olin pohtinut vuoden 2009 alussa ja hieman kommenttia viime vuodesta !

"Toko: Alokkaan liikkeet kuntoon ja loppuvuodesta mölleihin. Riippuu tietysti missä kunnossa liikkeet ovat, niin yksiä virallisiakin voisi suunnitella. Tuloksia en edes halua ennustella, saa nähdä mitä tuleman pitää (8

Agility: Päästä alkeisryhmään! Siinä jo ihan tarpeeksi tavoitetta, sen jälkeen voi suurempia suunnitella.. (:

Mejä: Useammin reenimään. Möllikokeisiinkin olis kiva loppukesästä lähteä, ensin vaan pitäs harjotella tuon kanssa ammuskeluun tottumista.. Ehtiihän sitä!

Koiratanssi: Pikkusia koreografeja ja varmuuksia temppuihin!

Mätsärit/näyttelyt: Mätseissä olis kiva sijottuu. Punasia tietysti lisää! Näyttelyihin tavote edes kerran mennä, olis kiva saada nyt EH, mutta ei sen niin väliä (:
Näitä ennen kuitenkin kehäkäyttäytyminen kuntoon. Siinä tulee olemaan työtä ja tuskaa...

Muuta: Koiraleirille! Haluaa oppia trimmaamaan... (: Ja sitten vielä jh touhuja vois alkaa itselle suunnittelemaan ens vuodeksi, koiraa kaivattaisiin. Mutta sitä etsimään ensi vuoden puolella, nyt lomailen tämän asian tiimoilta!"

Tokossa alokkaan liikkeet saatiin jo alkuvuodesta kuosiin ja uskaltauduttiin nakki-mölleihin joissa palkkaus oli sallittu, siihen nähden että paikalla makuu ei alkuvuodesta ollut ehkä niin varma kuin olisi voinut olla, nämä möllit menivät ihan mukavasti. Paikalla makuu saatiin hyvään malliin vuoden kuluessa ja nyt se pari minuuttia menee jos olen viitisen metrin päästä Cicistä. Muut liikkeet ovat sujuneet vaihtelevan hyvin koko ajan, mutta toki treenittävää on ja paljon vuoden jälkeenkin !

Agility alkoi siinä toukokuun alussa 10 kerran alkeiskurssilla, jonka jälkee tulikin parin kuukauden tauko juoksujen jälkeen. Tavoite kyllä täytettiin, mutta tuli uusia mutkia matkaan kuten kovien äänten kammo joka ilmentyy keinukammona myös. Kuitenkin positiivista kun etsii niin kepit ovat nyt jo todella hienolla mallilla, tässä on kuitenkin haastetta vielä pitkään !

Mejä, köhköh.. Kerran käytiin jälki ajamassa ja liian vaikeassa maastossa. Joten tältä osalta tavoitteet ei oikein täyttyneet ;p

Koiratanssissa ei kyllä koreografioita olla ehditty miettimään vielä, mutta temppuja ollaan saatu kuitenkin varmempaan kuosiin ja rotta tykkää (:

Mätsärit/Näyttelyt jäivät ainoastaan noissa mätsäreissä pyörimisiin.. Ei ollut hyvää näyttelyä ja kehässä pyörimiset jäivät vaan omistajan puolelle eli JH-kehiin. Eipä se mitään, loppuvuodesta tuo on alkanut kehittämään itselleen lihaksia joten olis ollu aika turha viedä neitiä kehään ruipelorottana. Mätsäreissä taas ylitimme odotukset kun alkuvuodesta kolmessa ensimmäisessä mätsärissä sijotuttiin ja loppuvuodesta saatiin ensimmäin BIS-sijoitus! Kehäkäytös saatiin siis hyvälle mallille, joten tästä on hyvä jatkaa..

Muuten tämä vuosi on ollut antoisa, kun olen päässyt muidenkin koirien kuin Cicin kanssa kehään ja tästä kiitos monille ihmisille! Jh-kehissä ja mätsäreissä useaan otteeseen pyörin Otto-skotin kanssa ja yhteistyö jatkuu tämän vuoden puolella. Koiraleirille en nyt sattunut pääsemään, mutta matkusteltu me ollaan useaan otteeseen Cicin kanssa!

Tälle vuodelle pyrin tekemään mahdollisimman realistisia suunnitelmia, pyrin viime vuonnakin. Lajikohtaisia pohdintoja VUODELLE 2010!

Toko:
-Paikallamakuu vihdoinkin kuosiin
-Seuraamistreeniä reippaasti, tasapaino kaiken sälän keskelle
-Mölleihin, mahdollisesti virallisiin jossakin vaiheeessa vuotta?
-Hitaasti hyvä tulee,  joten motivaatiota tappamatta tänä vuonna edetään!

Agility:
-Ohjaustekniikkaa itsellä paremmaksi
-Keinukammon lieventämisoperaatio käyntiin
-Estevarmuus muillekin esteille
-Mölleihin?

Näyttelyt/mätsärit:
-Edes sen kerran rotukehiin ja tuloksella ei ole nyt niin suurta väliä, kesällä sitten !
-Ravaus käsky haltuun
-Sijoituksia mätsäreistä
-Uusia tuttuja ;)

Muuta:
-Kaikenlaista jännää vois keksiä, yllätyksiäkin voi olla kenties luvassa ;)